FELNŐTT/DENTAL/MOBILITY

Teljes értékű prémium táp felnőtt, normál aktivitású kutyák részére
Nyersfehérje: 26%,
csirke és tojás eredetű, magas biológiai értékű, ezáltal könnyebben emészthető. Az optimális omega 6/3 zsirsavak aránya javitja a bőr és a szőrzet minőség

Nem igényel egyéb táplálék kiegészítést, mint pl. nyershús, kalcium vagy egyéb vitaminok, sőt ezek adása nem is javasolt mivel felboríthatja a gondosan kiegyensúlyozott tápanyagbevitelt.
A TROVET ADULT kizárólag a legjobb és állandó minőségű főleg állati (csirke és tojás) eredetű nyersanyagokból készül, ezáltal az állandó jó minőség és az ízletesség garantált.
A nagyrészt állati eredetű nyersanyagokból készült táp magasabb biológiai értékű, könnyebben és jobban emésztődik, kevesebb úgynevezett ballasztanyagot tartalmaz. Az eredmény kevesebb és kompaktabb bélsár képződése.
Az optimális vitamin és ásványi anyag összetételnek köszönhetően a TROVET ADULT a prémium kategória követelményeinek megfelel.
Az ízletes tápot az állatok szívesen fogyasztják, ez megkönnyíti az optimális tápanyagfelvételt.
Az optimális omega6/3 arány gátolja a gyulladásos folyamatok kialakulását és javítja a bőr és a szőrzet általános állapotát.
kiszerelés: száraz: 3 kg és 12,5 kg

FOGÁPOLÁS

A napi rendszeres fogápolás a kutyák számára éppen olyan fontos, mint nekünk embereknek. Kedvenceink mai táplálékai nem alkalmasak az alapos fogtisztításra, így arról nekünk kell gondoskodnunk.
A különböző szájüregi megbetegedések a kutyák és macskák talán leggyakoribb betegségei. A probléma a
lepedék kialakulásával kezdődik, amelyből egyrészt kialakulhat a fogkő, másrészt a benne élő és elszaporodó baktériumok az íny és a foggyökér fertőzését okozhatják, amely akár a fog elvesztéséhez vezethet.
A szájüregből kiinduló fertőzések az állat életét is veszélyeztető megbetegedéseket okozhatnak a szívben, májban, vesében is.
A fogíny és a szájüreg megbetegedéseire utaló jelek,
tünetek: az állandó rossz lehelet, érzékeny fogíny, étvágytalanság, vérző, gyulladt vagy visszahúzódott íny, fogkövek megjelenése, lötyögő vagy hiányzó fogak, nehézkes evés, fájdalmas rágás. Szomorú tény, hogy az állatorvosoknál megforduló gazdik többsége az öregség természetes velejárójának tartja a kellemetlen, bűzös szájszagot, a fogak romlását és elvesztését! Ez nagy tévedés, ráadásul a szervezet ellenálló képességének csökkenése miatt idős korban fokozottan fontos a szájüreg tisztán tartása.
Évente legalább egyszer ajánlott a fogak ellenőrzése, de idősebb állatoknál erre gyakrabban is szükség lehet. Még ideális, mindennapi otthoni fogápolás esetén is a legtöbb állatnak szüksége van szakszerű fogtisztításra bizonyos időközönként, ugyanúgy, ahogy nekünk is szükségünk van a rendszeres fogorvosi felülvizsgálatra, kezelésre a napi rendszeres fogmosás mellett is.
Ügyeljünk arra, hogy kedvencünk ne csak konzerv eleséget, hanem
megfelelő minőségü, szilárd tápot is fogyasszon, mivel ezek mechanikusan tisztítják a fogak felületét. A különböző rágócsontok is hasznosak lehetnek, de az igazi segítséget a speciális állatorvosi rágó-szalagokjelenthetik, ugyanis bennük speciális enzimatikus hatóanyagok találhatóak, melyek megakadályozzák a lepedékképződést.
A legkomplexebb védelmet az említett a megfelelő száraztáp és a rágószalagok mellett a rendszeres fogmosás jelentheti.
Fogmosással eltávolíthatjuk az ételmaradékot és lepedéket a fogakról, a fogak közül és az íny alól is. Nagyon fontos, hogy állatoknak kifejlesztett fogkefét és fogkrémet használjunk. Ezek a fogkefék nagyon puha sörtéket tartalmaznak, és formájuk is igazodik az állat szájához és fogaihoz. Az ujjra húzható fogkefe használata a legegyszerűbb mind a tulajdonos, mind az állat számára. A kedvenceinknek kifejlesztett DENTAL PET fogkrémek különleges összetételűek, így nem kell őket kiöblíteni, az állat nyugodtan lenyelheti, semmiféle káros mellékhatása nincs. Mivel íze a kutyatápokéhoz hasonló, könnyebben hozzászoktatjuk kutyánkat a művelethez.
Kerüljük az emberi fogkrémek használatát, mert olyan anyagot tartalmazhatnak, amelyet az állatoknak nem szabad lenyelniük.
A fogmosást minél fiatalabb korban kezdjük, hiszen így megelőzhetjük a megbetegedéseket, valamint ezek az állatok könnyebben elfogadják a fogápolást. Megfelelő türelemmel idősebb korú állatok is rászoktathatók a rendszeres fogápolásra.
A száraztápok mechanikai hatásuk révén eltávolítják a foglepedéket, de a
TROVET DENTAL pet food kifejlesztésénél erre a tulajdonságra fokozott figyelmet fordítottak. A falatok szerkezete a hozzá adott cellulóz (természetes rost) miatt sokkal rugalmasabb, és nem morzsolódik szét. Ezáltal a fog mélyebben belefúródhat így rágás közben fogkeféhez hasonlóan távolítja el a plakkokat.
A
TROVET DENTAL pet food egyúttal olyan funkcionális tápanyag összetevőket is tartalmaz, melyek megelőzik a plakkok és a fogkő kialakulását, így a mechanikai- a kémiai- és az antibakteriális hatás egymást erősítve védik a szájüreg és a fogak egészségét.
A kristálynövekedést gátló vegyület (Na-tripolyphosphate,) csökkenti a kalcium lerakódását (mineralizáció) a plakkokban.
A xylitol, eukalyptus olaj és természetes baktérium ellenes enzimek gátolják a baktériumok szaporodását, így megszűnik a kellemetlen szagú lehelet is.

TROVET DENTAL

pet foodTeljes értékű száraz táp a szájüreg egészségének fenntartására.
A száraztápok mechanikai hatásuk révén eltávolítják a foglepedéket, de a
TROVET DENTAL kifejlesztésénél erre a tulajdonságra fokozott figyelmet fordítottak. A falatok szerkezete a hozzá adott cellulóz (természetes rost) miatt sokkal rugalmasabb, és nem morzsolódik szét. Ezáltal a fog mélyebben belefúródhat, így rágás közben fogkeféhez hasonlóan távolítja el a plakkokat.
A
TROVET DENTAL egyúttal olyan funkcionális tápanyag összetevőket is tartalmaz, melyek megelőzik a plakkok és a fogkő kialakulását, így a mechanikai- a kémiai- és az antibakteriális hatás egymást erősítve védik a szájüreg és a fogak egészségét.
Funkcionális összetevők: kristálynövekedést gátló vegyület: (Na-tripolyphosphate,) csökkenti a kalcium lerakódását (mineralizáció) a plakkokban.
Xylitol, eukalyptus olaj és természetes baktérium ellenes enzimek:gátolják a baktériumok szaporodását, így megszűnik a kellemetlen szagú lehelet is.
Természetes antioxidánsok: zöld tea kivonat, E vitamin.

ÍZÜLETVÉDELEM

TROVET MOBILITY & GERIATRICS

teljes értékű táp kutyák részére, az ízületek mozgékonyságának fenntartására.Sok kutyánál okoz egészségügyi problémát az ízületekben kialakuló osteoarthrosis, mely az ízületi porcok leépülésével, kopásával járó fájdalmas elváltozás.
A
TROVET MOBILITY & GERIATRICS olyan, úgynevezett funkcionális táplálék összetevőket tartalmaz, (porcvédő faktorok, ) melyek gátolják a további porcleépülést. Ezek táplálják a porcot felépítő porc- szigeteket, csökkentik a gyulladást, és megelőzik a testsúlynövekedést. Az optimális testsúly megtartásával az ízületekre sem hárul többletterhelés.
A hozzáadott természetes
antioxidánsok (zöld tea, szeder- és szőlőhéj kivonat, E vitamin) hatásának köszönhetően különösen alkalmas főleg a nagy- és óriástestű felnőtt és idősödő kutyák táplálására.

Funkcionális táplálék-összetevők:
egyedülálló kombinációjuk biztosítja az ízületek egészségének és rugalmasságának megőrzését. (
zselatin hidrolizátum, chondroitin szulfát, glükózamin). A Kínai Tömjénfa (boswellia serrata) és az Ördögkarom kivonata gyulladás- és fájdalom csökkentő hatású, támogatja a súlycsökkenést.

Omega zsírsavak:
a halolajban lévő esszenciális többszörösen telítetlen zsírsavak csökkentik a különböző eredetű gyulladásos reakciókat és segítenek megőrizni az ízületek egészségét és rugalmasságát

A pontosan beállított foszfortartalom, a fehérje és energiaszint a hozzáadott L -karnitinnel és antioxidánsokkal kiegészítve hozzájárul az idős kutyák általános jólétének megőrzéséhez.OMEGA – 3

TROVET REGULATOR

teljes értékű táp, mely különösen ajánlott táplálék intolerancia esetén.
Az allergiás kórképekre jellemző, hogy a szervezet egy kívülről érkező anyagot hibásan károsnak ítél, és heves reakcióval igyekszik attól megszabadulni, illetve távol tartani azt.
Táplálékallergiáról akkor beszélünk, amikor annak valamely összetevőjével szemben (ezek legtöbbször fehérjék túlzott mértékű immunreakció alakul ki.
A táplálékintolerancia az emésztőrendszer kóros reakciója bizonyos ételekre, kialakulásában az immunrendszernek nincs központi szerepe. A tünetek alapján azonban a kétféle reakció nehezen különíthető el.

Az TROVET REGULATOR olyan kis molekulasúlyú hidrolizált fehérjéket tartalmaz, melyeket a szervezet nem tekint ártalmasnak, így nem okoznak allergiás reakciót. Ez más hipoallergén tápokra is jellemző, a TROVET REGULATOR azonban egyedülálló kombinációban tartalmazza ezeket a fehérjéket más hipoallergén hatású esszenciális zsírsavakkal, melyek a természetes hal- és borágó olajban találhatók. A halolaj- antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai mellett- bizonyítottan hatásos sokféle betegség kezelésében és megelőzésében, az allergiától kezdve a szív és érrendszeriproblémákig és mozgásszervi betegségekig.
A
halolajban található omega-3 zsírsavak bizonyítottan daganatellenes hatásúak, lassítják a daganatsejtek szaporodását, elősegítik a leromlott szervezet védekezőképességét, ezáltal megnövelik a túlélés időtartamát.
A borágóolajról szintén tudományosan igazolt, hogy jótékony hatást fejt ki allergiás bőrbetegségek esetén.
A
Taurin és L Carnitin kiegészítésnek köszönhetően különösen alkalmas szívelégtelenségben szenvedő állatok táplálására.

Javallatok:
Táplálékallergia, táplálékintolerancia, vastagbélgyulladás, és egyéb emésztőszervi problémák,
Osteoarthritis, szívelégtelenség, egyéb szív és érrendszeri -valamint daganatos betegségek, étvágytalansággal, és súlyos lesoványodással járó kóros folyamatok

A kis molekulasúlyú hidrolizált fehérjék minimálisra csökkentik az allergiás reakciók esélyét
A többszörösen telítetlen omega -3 zsírsavak (DHA, EPA) csökkentik a gyulladásos reakciókat, biztosítják a bőr és a szőrzet egészségét.
A hozzáadott Taurin és L-karnitin hozzájárul a szívizomzat egészségének fenntartásához.