HEPATIC

TROVET HEPATIC (HLD)


TROVET HEPATIC teljes értékű diétás táp máj- és emésztőszervi betegségek esetére
Kiszerelések: száraz, 3 kg, és 12,5 kg Konzerv, 400 g

A máj az anyagcsere központi szerve, több mint ezerféle funkcióval rendelkezik. Központi szerepet játszik az emésztésben, (epetermelés) a tápanyagok, vitaminok, hormonok lebontásában és átalakításában, a szénhidrát-, fehérje- és a zsír anyagcserében. A hasnyálmirigy szerepet játszik a táplálék fehérjéit és a zsírokat emésztő enzimek , valamint a szénhidrát-anyagcserét szabályozó hormonok (elsősorban az inzulin) termelésében.
Károsodásuk, vagy elégtelen működésük esetén zavart szenvedhetnek az emésztési folyamatok, a fehérje- zsír és szénhidrát anyagcsere, a véralvadás, és káros anyagcseretermékek halmozódhatnak fel a szervezetben, melyek további megbetegedéseket okozhatnak.

A TROVET HEPATIC könnyen emészthető diétás táp, amely a máj anyagcserében és emésztésben résztvevő funkcióit támogatja. Csökkentett fehérjetartalma révén tehermentesíti a májat, ezek a fehérjék azonban magas biológiai értékűek, tehát fedezik a szervezet aminosav igényét. Csökkenti az emésztőrendszer terheltségét, és lehetővé teszi a hatékonyabb tápanyag és energia-felvételt kisebb adagok elfogyasztása esetén is.

Számos hozzáadott lipotróp anyag, mint pl. az L-karnitin, serkenti a zsíranyagcserét.
Az alacsony réztartalomnak köszönhetően csökken a májsejtekben a réz felhalmozódásának veszélye is.
Javallatok:hasmenés, gyomor- bélgyulladás, exocrin hasnyálmirigy elégtelenség, májelégtelenség, elégtelen emésztés.