KÖLYÖK

Miért éppen a TROVET?


1. mert a TROVET TÁPOK prémium minőségűek, azaz nem csak kedvenceink létfenntartási igényeit
biztosítják, hanem az egészség hosszú távú megőrzését is, bármely életkorban.
2. mert a beteg állatok megváltozott tápanyag szükségleteit is figyelembe véve diétás táplálásra is alkalmasak.
3. mert különösen ízletesek, így a beteg, legyengült állatok is szívesen fogyasztják.
A TROVET márkanév mögött hosszú évtizedek tudása és tapasztalata áll a kutyák és macskák táplálásával kapcsolatban. Állatorvosok közreműködésével fejlesztették ki, akiknek szigorú elvárásaik vannak azokkal a termékekkel szemben, melyeket a saját klinikáikon forgalmaznak. Csak olyan termékeket ajánlanak, melyek összetétele és minősége hosszú távon megbízható.
A TROVET termékek 30 éve Európa számos országában bizonyították már, hogy megfelelnek ezeknek a szigorú elvárásoknak.

Kizárólag kiváló minőségű, emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokból készülnek és természetesen mentesek mindenféle kémiai ízesítő anyagtól, színezéktől és mesterséges aromától. ízletességük a tisztán természetes nyersanyagoknak köszönhető. Speciális jutalomfalatok is szélesítik a választékot, melyek a diétás eledelekkel kombinálva adhatók.
Kategóriájukhoz méltóan a TROVET tápok csak állatorvosoknál, állatpatikákban, és szakboltokban kaphatók, ahol a kellő ismeretekkel rendelkező képzett személyzet a helyes táplálással kapcsolatos bármilyen kérdésben megfelelő tájékoztatással tud szolgálni.


TROVET Tejpótló tápszer

Az újszülött kutyák életének kb. első 3-4 hetében legfontosabb táplálékuk az anyatej. Az újszülöttek a születés legkésôbb 1-2 órán belül táplálékot vesznek magukhoz. A táplálékfelvételt 2-3 óránként ismétlik meg ezután, még kb. 2 hetes korukig. Az élet első 72 órája döntő fontosságú az anyatejben található, fertőző betegségek elleni ellenanyagok felvétele szempontjából is. A tehéntejben nem találhatók meg ezek az ellenanyagok azon kívül alacsony fehérjetartalma és magas cukortartalma miatt önmagában sem alkalmas táplálékként.
Így amikor a kiskutyák érkezésére felkészülünk célszerű arra is gondolni, hogy megfelelő tejpótló tápszer is kéznél legyen arra az esetre, ha az életük első napjaiban valamiért az anyakutya nem lenne képes őket megfelelően szoptatni. Azok a kiskutyák ugyanis, akik ilyen esetekben is megfelelő táplálásban részesülnek jó eséllyel ugyanolyan egészségesen nőnek fel, mint az anyatejen felnőtt társaik.

A jó minőségű tejpótló tápszerek az anyakutya tejének összetételét nagymértékben megközelítik, és annak pótlására szolgálnak.

15 naposnál fiatalabb kölykök: legkönnyebb a cumisüvegből történő etetés, mely minél hosszabb cumival van ellátva, így segíthetjük a kölyköt a szopásban. Az általános napi adag 180 ml/kg. Szoptatás után a kölykök hasát meleg vattával masszírozzuk, vagy bízzuk egy másik kutya gondoskodására.
15 naposnál idősebb kölyköket már meg lehet tanítani, hogyan igyanak egy lapos tálból, miután először az ujjunkról (amit előtte alaposan megtisztítunk) nyalogatják le a tejet. Az etetések alkalmával csak kisebb adagokat adjunk naponta 4-5 alkalommal, reggel és este mindenképpen. A maradékot öntsük ki, a tálat mindig mossuk tisztára.
3,5 hetes kortól kínálhatunk a kölyköknek Trovet Puppy kölyöktápot ha szükséges beáztatva, egyidejűleg naponta csökkentve a tej mennyiségét, melyet egyre inkább vízzel helyettesítünk. A 40. naptól hagyjuk abba a tejpótló etetését és csak a kölyöktápot etessük naponta 4-5 alkalommal kis adagokban, ivóvizet korlátlanul biztosítsunk.
Rossz étvágyú szukáknak, előrehaladottan vemhes és szoptató szukáknak, melyek kondíciója ennek következtében leromolhat, a Trovet PMR-t kínálhatjuk az ivóvízhez keverve maximum 150 g / liter víz arányban.

TROVET PUPPY:Egészséges kölykök

A kölyök életének első évében a táplálkozás meghatározó az egészséges növekedés és fejlődés szempontjából. Ez a gyors növekedés és fejlődés az emésztőrendszerre is vonatkozik, ezért speciális, könnyen emészthető táplálékra van a kölyköknek szüksége.
A Trovet Puppy az egészséges növekedéshez szükséges összes tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmazza és kizárólag kiválő minőségű és könnyen emészthető állati eredetű fehérjeforrás (100% csirke) felhasználásával készül. A kisméretű és ízletes falatokat a kölykök szívesen fogyasztják. Az egészséges bőr és szőrzet kialakulásának érdekében hozzáadott lecitint is tartalmaz .
Összetételét tekintve különös figyelmet forditottak a nagytestű fajták kölykeinek igényeire is. Az optimálisan beállitott kalcium tartalom és az energiaszint révén elkerülhető a túlzott energia és ásványi anyag bevitel, igy az előirt adagolás betartása esetén a
Trovet Puppy bármely fajtáju kölyök felnevelésére alkalmas. Kis- és közepes testű fajták kölykeinek 1 éves korig, nagy és óriástestűek kölykei számára 4-6 hónapos korig ajánlott.
Az optimális omega 6/3 zsirsav arány egészséges bőrt és szőrzetet eredményez. Összetételénél fogva megfelel a vemhes és szoptató szukák igényeinek is és a vemhesség ötödik hetétől egészen az elválasztásig adható.